Defqon.1

Gepubliceerd feb. 28, 23
7 min read

Emporium

De vele bands en artiesten spelen op podia rondom de grootste motorcross in West-Europa. Die combinatie zorgt voor een hoop sfeer, een hoop herrie, een hoop modder en een hele hoop bier. Festival agenda Nederland. Solar Weekend Festival4 - 7 augustus, Voor de liefhebbers van dance en pop hebben ze in Roermond the place to be georganiseerd: het Solar Weekend Festival.

Lekker dansen in de zon met kans op een groots waterpistolengevecht. 6 augustus, De Amsterdamse Gay Pride Canal Parade is eigenlijk geen festival - Parookaville. Maar omdat we het er altijd zó naar ons zin hebben, nemen we de parade gewoon mee in ons overzicht. Daarbij mogen we best trots zijn op de manier waarop de vrijheid van geaardheid in Nederland gevierd wordt.

Grootste Festivals Nederland

Met de Canal Parade voegen we jaarlijks de daad bij het woord. 19 - 21 augustus, Lowlands strijdt met Pinkpop om rechten zich uit te roepen tot het bekendste festival van Nederland. En het is één van de oudste festivals in ons land, al heeft de huidige opzet weinig meer met de 18 uur durende happening in 1967 te maken.

000 man. En die komen allemaal aan hun trekken. 27 augustus, Wie denkt dat een festival alleen op grote, uitgestrekte grasvelden georganiseerd kunnen worden, moet maar eens naar het Almeerderstrand komen. Op 27 augustus word je daar namelijk getrakteerd op het beste dat Nederland te bieden heeft aan artiesten. En dat terwijl je met je koppie in de zon en je voetjes in de branding staat - Rock Werchter.

Best Kept Secret

Niet meer stilstaan bij wat er in het verleden is gebeurd, blik op oneindig en stampen! Dat is Mysteryland! Niet voor niets luidt de slogan: Yesterday is history. Today is a gift - A State Of Trance. Tomorrow is a Mystery! En daar kun je het alleen maar mee eens zijn, toch? .

Om je festival agenda 2023 helemaal te vullen, hebben we diverse te gekke festivals in het binnenland voor je op een rijtje gezet. Uiteraard mogen de meest bekende buitenlandse festivals ook niet ontbreken. Na het lezen van dit blog heb je gegarandeerd een bomvolle festival agenda voor 2023! Van begin april tot en met eind september begint het festivalseizoen en dan mag een festival agenda absoluut niet ontbreken.

Id&t

Daar kunnen de festivalgangers genieten van meer dan 700 artiesten op de zeventien verschillende stages die zijn verdeeld over het grote festivalterrein van zo’n 75 hectare. Uiteraard zijn de bekendste namen zoals Martin Garrix en Marshmello op Tomorrowland te vinden, maar ook de minder bekende DJ’s zetten een spectaculaire show neer (Beste festivals Nederland).

Dit is zeker een kijkje waard, want je komt ieder jaar weer de meest bijzondere voertuigen tegen. Er is ook een “superklasse” waar serieuzere motorcrossers aan meedoen, waardoor de Zwarte Cross ook gelijk een van de grootste sportevenementen van Nederland is. Ieder jaar in augustus zetten festivalbezoekers van Mysteryland de boel drie dagen volledig op zijn kop.

Welke Festivals In Nederland

000 festivalgangers een heel weekend vermaakt. Om alle doelgroepen voldoende te bieden, heeft elke stage op Mysteryland een eigen thema. Door de variërende thema's kunnen de festivalgangers zelf bepalen waar ze naartoe gaan - Festival nieuws. De stages worden schitterend verlicht met bijvoorbeeld professionele lasers en movingheads. Dit festival mag je als festivalliefhebber niet missen, dus houd een gaatje vrij in je festival agenda van 2023! Pinkpop vindt al ruim vijftig jaar plaats in het Limburgse Landgraaf op het evenemententerrein Megaland.

000 bezoekers per dag. De bezoekers kunnen zich vermaken bij vier verschillende stages met spectaculaire lichteffecten en geweldige artiesten zoals: Imagine Dragons en Twenty One Pilots. Door de komst van onder meer artiesten van dit niveau is Pinkpop zeker een festival om in je festival agenda 2023 te zetten. Wat Pinkpop erg anders maakt dan de meeste festivals, is dat je twaalf jaar oud moet zijn.

Rock Werchter

Alles over Pinkpop 2023 lees je in deze blog! Al sinds 1993 weten liefhebbers het festivalterrein van Lowlands in Biddinghuizen goed te vinden. Jaarlijks keren 65. 000 bezoekers terug om los te gaan op de spectaculaire optredens. Daarom maken de festivalgangers gebruik van maar liefst zeven festivalcampings, die vlak bij het festivalterrein te vinden zijn.

SmerrigFestival App

Doordat de doorgewinterde festivalgangers de klassiekers inmiddels wel kennen, zorgen de 'onbekende artiesten' voor een andere benaming. Dit maakt Lowlands een uniek festival, waardoor het minimaal een plekje in je festival agenda voor 2023 verdient! Paaspop wordt ieder jaar in Schijndel georganiseerd sinds 1974 en heeft circa 90 - Bospop. 000 bezoekers in het paasweekend.

Decibel

Het festival heeft circa 75. 000 bezoekers. Festivalgangers kunnen een heel weekend lang losgaan en verblijven op de bijbehorende camping die zich naast het festivalterrein bevindt. BKS onderscheidt zich door de verschillende muziekgenres, zoals Indie, Folk en elektronische muziek. BKS is een van de weinige festivals waar deze muzieksoorten te horen zijn.

In ruil hiervoor krijg je dan een stevige beker die je bij je volgende drankje kan inruilen voor een nieuwe beker - Festival Agenda. Hierdoor blijft het festivalterrein schoner en het is duurzamer. Concert At SEA wordt ieder jaar op de Brouwersdam in Oudorp gehouden sinds 2006. Ook aankomend jaar zal voor de zestiende editie van het festival circa 100.

North Sea Jazz

AdeDe Beste Festivals Om Bij Te Wonen

De festivalgangers kunnen genieten van de bekendste Nederlandse popartiesten zoals: Suzan & Freek, Maan en Snelle. Het mooie aan Concert At SEA is dat er een gezellige en ontspannen sfeer hangt, waardoor zelfs kinderen van twaalf jaar en ouder het festival mogen bezoeken. Het uniek concept dat kinderen vanaf 12 jaar welkom zijn, onderscheidt Concert At SEA met veel andere festivals.

Festivals UtrechtNorth Sea Jazz

Ben jij helemaal weg van de beste Nederlandstalige hits en hou je er van om lekker mee te blèren op de nummers van Tino Martin en Wolter Kroes? Dan is Puur Hollands Festival helemaal jouw place to be. De line-up van het Puur Hollands Festival bestaat verder onder meer uit Danny Froger, Henk Dissel en Het Feestteam - Festival agenda Nederland.

Hardtechno

Dit driedaagse techno festival wordt midden in de zomer georganiseerd en viel de vorige editie zo in de smaak dat er vrij weinig veranderd wordt. Net als afgelopen zomer zetten de vooralsnog niet bekendgemaakte artiesten alles op alles om er een spectaculair feest van te maken. Voor het weekend van 18, 19 en 20 augustus staat Decibel Outdoor op de planning, waardoor er wederom duizenden festivalliefhebbers naar Hilvarenbeek trekken.

Bij de afgelopen editie genoten bezoekers onder meer van Angerfirst, Miss K8 en Rejecta. Maak snel een plekje vrij in je festival agenda 2023 en kom in augustus naar het Brabantse land. Supremacy 2022 was nog maar net voorbij en de nieuwe datum, 30 september, stond alweer in de festival agenda voor 2023.

Festival T-shirt

Sinds 2004 is dit piratenfeest op de evenementenmarkt en het trekt een bezoekersaantal van ruim 30. 000 mensen. Bij dit piratenfeest denk je natuurlijk aan artiesten als Henk Wijngaard, Jannes, Stef Ekkel en ga zo maar door. Helaas is de line-up nog niet bekend, waardoor we voorlopig nog even in spanning moeten afwachten welke artiesten dit evenement op z’n kop zullen zetten.

Voor de echte hardcorefanaten is dit een jaarlijkse trip. Dit enorm gewaardeerde evenement zal het klokgebouw in Eindhoven op 4 november 2023, tussen 22:00 en 07:00, omtoveren tot een hardcore-hal. Snakepit is vergeleken met de andere hardcore festivals een iets kleiner evenement, maar toch weet het ieder jaar ruim 7.

Aantal Festivals In Nederland Groeit Hard

Na het lezen van dit blog kun je jouw festival agenda 2023 helemaal volplannen met de meest bezochte festivals van Nederland, België of zelfs wereldwijd. Voordat je jouw festival agenda voor 2023 helemaal vult, raden we je aan om ook de sfeerbeelden van de door ons genoemde festivals te bekijken. Festivals Najaar.

Wil je als aller eerste op de hoogte zijn van nieuwe festival aankondigingen? Download dan de gratis Festileaks App. Je ontvangt een pushbericht bij het belangrijkste festivalnieuws en daarnaast kun je makkelijk tips & leaks doorsturen en het forum bijhouden.

Festival Community
Festival winkel

Festival nieuws

Festival verslag

“Ik hoef niet tussen al die feestende jongeren te staan” en “er zijn bijna geen festivals waar volwassenen tussen passen”. Het zijn excuses die je anno 2017 niet meer kunt gebruiken, volgens Timo Kragting, mede-eigenaar van festivalwebsite Yellow, Tipi. Het aanbod aan festivals is de laatste jaren exponentieel toegenomen en de focus op jongeren is verdwenen.

Meer van Artiest boeken

Navigation

Home

Latest Posts

Organiseer Jij Binnenkort Een Evenement?

Published Mar 25, 23
13 min read

Tentdoek Overkapping

Published Mar 24, 23
12 min read

Horeca Terras Overkappingen

Published Mar 21, 23
14 min read