Festivals Amsterdam

Gepubliceerd dec. 30, 22
7 min read

Dj Guide

Opgelicht?! krijgt geregeld meldingen van mensen die zijn opgelicht bij het kopen van kaarten voor een concert, festival of ander evenement. Sommige slachtoffers kochten valse tickets, anderen kregen niets opgestuurd of het toegangsbewijs bleek ongeldig. Werken op festivals. Wil je er helemaal zeker van zijn dat je een echt en geldig ticket in handen hebt, koop je kaartje dan via een officieel verkooppunt.

Check of de verkoper ook kaartjes aanbiedt voor andere evenementen. Controleer de gegevens van de verkoper op de site van de politie. Daar kun je zien of er al meldingen zijn over het rekeningnummer, telefoonnummer of e-mailadres van de verkoper. Probeer bij de verkoper thuis af te spreken om de kaartjes op te halen.

Oktoberfest

Zij bieden extra veiligheid bij de koop en verkoop van e-tickets. Bij evenementen met een Secure Swap-logo heb je zelfs honderd procent garantie op een geldig en ongebruikt ticket - Appelpop. Lees hier meer over de veiligheid bij het kopen van een kaartje op Ticketswap. Op de website lees je hoe je veilig en makkelijk aan kaarten komt voor concerten, theater en voetbalwedstrijden.

Wil je toch tickets kopen voor een uitverkocht evenement, let dan goed op! Het kan zijn dat er bij de officiële voorverkoopadressen toch nog enkele kaarten te koop zijn, of dat deze later nog vrijgegeven worden. Dat laatste kan gebeuren bij tickets die eerder geblokkeerd waren vanwege de zichtlijnen of niet gevulde gastenlijsten.

Lowlands

Koop dus nóóit tickets via een ander kanaal dan het officiële verkoopadres. House music. Wanneer je dat toch doet, dan loop je het risico dat je niet binnenkomt én om (veel) meer dan de officiële ticketprijs te betalen.

Er zijn veel websites waarop oplichters ontmaskerd worden. Foto's, rekeningnummers, namen, telefoonnummers; alles wordt online gezet om te waarschuwen voor oplichters. Doe voor dat je tot aankoop overgaat vooronderzoek via bijv. Google, onze website of Wie weet komt de potentiële verkoper van jouw kaartje tevoorschijn. Ook op de site van de Politie kun je controleren of rekeningnummers, telefoonnummers of e-mailadressen voorkomen in de politiesystemen (Onder De Radar Festival).

Festival Outfit

Festival AppEdm
Line-upDj Guide

De verkoper laat een foto zien waarop hij/zij zichtbaar is met een identiteitsbewijs (ID) in zijn/haar handen (waarop die persoon natuurlijk niet zelf zichtbaar is, maar bijvoorbeeld een ander persoon die al eerder opgelicht is) en vraagt aan de koper dit ook te doen. De koop gaat vaak niet door, nadat je je identiteitskaart hebt gestuurd.

Dan kun je worden benaderd door andere kopers die aangeven dat ze producten bij jou hebben gekocht. En dat ze deze producten komen ophalen of het geldbedrag retour willen. Jij weet niets van de oplichting en verkoop af, maar wordt wel benaderd door ontevreden benadeelden en dit kan soms flink uit de hand lopen.

Dit Zijn De Leukste Festivals Deze Zomer!

Vaak wordt gebruik gemaakt van de afbeelding, het rekeningnummer wordt aangepast en vervolgens wordt er misbruik van de naam gemaakt, zonder dat de rekeninghouder hiervan op de hoogte is. Het is heel makkelijk om een kopie van je paspoort/bankpas te maken via een gratis App van de Rijksoverheid: Kopie, ID.

Je kan belangrijke informatie, die niet van belang is, doorstrepen en er tekst op plaatsen waarvoor de kopie beschikbaar is gesteld. De App is beschikbaar voor i, OS en Android. Een overschrijving naar jouw bankrekening van iemand die niet bij dezelfde bank bankiert, is niet direct zichtbaar op jouw rekening.

Mysteryland

Festival AppFollow The Beat

Een fraudeur wil je nog wel eens een screenshot van de overschrijving toesturen als betaalbewijs. Accepteer dit niet als betaalbewijs (Festival verslag). Vaak is een screenshot gemanipuleerd en is er in werkelijk niets overgemaakt. Deze vorm van fraude wordt heel veel gebruikt bij de verkoop van toegangskaarten voor concerten en evenementen. Dus let er goed op.

De andere partij blijft anoniem en kun je dus moeilijk opsporen als het fout gaat. Ook zien we érg veel meldingen van mensen die een directe i, DEAL-link (of betaalverzoek) krijgen, maak niet zomaar geld over aangezien de kans erg groot is dat het hierbij om oplichting gaat. Vraag of de verkoper de kaartjes op Ticketswap kan zetten of dat je de kaartjes mag komen ophalen.

Appelpop

Met name op Marktplaats raden wij aan altijd langs te gaan bij de verkoper. Werken op festivals.

Volgens Ticketmaster wordt de druk op de servers hiermee wel vergroot en is het niet bevorderlijk voor het verkoopproces. Het gebruiken van meerdere tabbladen in één browser wordt afgeraden, omdat je dan een foutmelding kunt krijgen bij het afrekenen. En dat betekent dat je weer achteraan moet aansluiten. Net zoals met meerdere apparaten, kun je ook met meerdere mensen die felbegeerde tickets proberen te scoren - Festival Agenda.

Q Dance

Als je in de wachtrij staat, is het niet verstandig om de pagina te verversen. Als je dat doet, dan kom je weer achteraan in de rij te staan. Je moet dan nóg langer wachten! Het heeft bij de meeste verkoopsites geen zin om uren voor de kaartverkoop op de website te gaan wachten.

Start de kaartverkoop om 10 uur? Dan kun je pas om 10:00 in de wachtrij staan. Dit is overigens niet bij álle verkoopkanalen zo. Sommige ticketverkopers hanteren het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Vaak zie je ' geen kaarten meer beschikbaar' . Maar geef dan nog niet gelijk op.

Zwarte Cross

Je hebt dan nog een klein kansje - Festival reports. Er zijn helaas nog mensen die kaarten doorverkopen voor 3x de originele verkoopprijs. Mocht je dus écht heel graag willen én wil je diep in de buidel tasten, dan kun je kijken of er kaarten verkocht worden via bijvoorbeeld Marktplaats - Festivals. Maar let daarbij wel goed op! Marktplaats is geen officieel verkoopkanaal zoals Ticketmaster.

Naast de officiële verkoopkanalen zoals Ticketmaster, Ticketpoint en Eventim zijn er tal van andere partijen die kaarten verkopen. Vaak worden de tickets voor een hogere prijs verkocht, zonder de zekerheid dat je ze ook daadwerkelijk krijgt. We raden daarom aan om alleen bij de officiële verkoopkanalen kaarten te kopen. En de stelregel is natuurlijk: lijkt het te mooi om waar te zijn? Dan is dat ook vaak zo.

Rock Muziek

Geheime LiefdeFestival Agenda Nederland

Vaak worden deze kaartjes te koop aangeboden via bijvoorbeeld Ticket, Swap (Line-up). Het is niet heel ideaal, maar je kunt altijd last minute nog kijken of er kaarten verkrijgbaar zijn. Lukt dat niet? Dan zou je als laatste poging nog naar het concert kunnen gaan om daar tickets te scoren. Maar die kans is wel heel erg klein.

Zorg dat je een account hebt aangemaakt, dat je bent ingelogd en dat je betaalgegevens kloppen. Zo kun je makkelijk door het bestelproces heen.- Zorg dat je voldoende geld op je rekening hebt staan. Als dat niet het geval is, word je bij het betaalproces eruit gegooid en kun je opnieuw beginnen.- Hou niet alleen je pinpas of creditcard bij de hand, maar zorg dat andere apparaten van je bank, zoals een cardreader, ook in handbereik ligt.

Festival T-shirt

Er is een enorme vraag naar ADE tickets geweest, vooral de Awakenings en Loveland feesten waren heel populair. Op ticketbeurs waren nog tickets verkrijgbaar van deze feesten toen die op andere sites uitverkocht waren. Handig om te weten als je tickets zoekt voor ADE 2023.

Bij populaire festivals zijn de (early bird) tickets meestal snel uitverkocht. Het is daarom handig om te weten wanneer en hoe laat de ticket verkoop start, daarvoor heb je Festival Fans gelukkig ;). Toch is het weten van de data en tijd van de verkoop niet genoeg om daadwerkelijk kaartjes te bemachtigen.

Onder De Radar Festival

Je zoektocht naar festival kaartjes begint natuurlijk hier ;). Op deze website kun je van de meeste festivals in Nederland namelijk zien wanneer de verkoop van (early bird) tickets begint. In onze agenda vind je een overzicht van de populairste festivals in Nederland en België. Op onze festivalpagina’s linken we door naar de officiële verkoopkanalen of, vaak als festivals uitverkocht zijn, naar pagina’s van onze partners.

Dit zijn goedkopere kaartjes die als eerste, meestal geruime tijd voor het festival, verkocht worden. Hiermee willen de organisaties de trouwe festivalgangers, die al besloten hebben dit festival te bezoeken, belonen. Zoals de naam al zegt is de verkoop van deze tickets al ver van te voren. Mocht je uiteindelijk toch niet kunnen, dan kom je bij een beetje populair festival toch nog makkelijk van je kaartje af.

Festivals 2023 Nederland
Festival nieuws 2023

Welke festivals in Nederland

Festival agenda Nederland

Tegenwoordig bestel je festivalkaartjes (bijna) allemaal online. Een snelle verbinding op je PC / laptop is daarom wel handig. Zorg voor een met je router, we willen niet te technisch gaan doen, maar dit is heel simpel. Zoek of koop een netwerkkabel, je hebt deze kabels al voor een tientje.

Meer van Artiest boeken

Navigation

Home

Latest Posts

Organiseer Jij Binnenkort Een Evenement?

Published Mar 25, 23
13 min read

Tentdoek Overkapping

Published Mar 24, 23
12 min read

Horeca Terras Overkappingen

Published Mar 21, 23
14 min read