House Music

Gepubliceerd mrt. 21, 23
5 min read

Charlotte De Witte

Je vernieuwt hierdoor de pagina waardoor je weer achteraan kunt sluiten, niet doen dus! Blijf dus rustig heb geduld… Nog een vanzelfsprekende tip (maar waarschijnlijk al vaak genoeg fout gegaan): zorg voor voldoende geld op je rekening. Festivals zijn niet goedkoop, en als je dan ook nog voor drie vrienden een kaartje moet kopen, kan het al snel een paar honderd euro kosten.

Natuurlijk zijn bovenstaande tips geen garantie op een plek als eerste in de wachtrij en dus op tickets, maar ze zullen zeker je kans op kaarten verhogen! Alle bovenstaande tips & tricks uitgevoerd, maar nog steeds geen kaarten kunnen bemachtigen? Of gaan je vrienden wel, maar heb jij als enige nog geen kaartje? Balen, maar er zijn nog enkele alternatieven.

Kijk ook uit op Facebook. Om foute ticketverkopers aan te pakken, is er een speciale Facebook pagina opgericht: Ticketoplichters ontmaskerd. Like deze pagina en blijf op de hoogte van de social trucks om je een fake ticket aan te smeren (Reurpop). We hebben hier ook een speciaal artikel over geschreven, lees deze tips goed door! Mocht het je wel gelukt zijn om kaarten te bemachtigen, gefeliciteerd! Nog een tip, .

Festivals & Strandfeesten

En er is niks lulliger dan bij de festivalpoort staan en te horen krijgen dat je ticket al gebruikt is… Hopelijk heb je wat aan bovenstaande tips & tricks. Heb je nog een goede aanvulling op dit artikel of vragen? Laat het weten in de comments hieronder, en help de échte Festival Fans in de toekomst aan tickets! (Festival Agenda).

QuestzoneLowlands

Eindelijk, de Spice Girls zijn weer bij elkaar en gaan op tournee. Daar wil je bij zijn (gaan we maar even vanuit). Dus tik je bij Google 'Spice Girls tickets' in, om zo snel mogelijk een kaartje te bemachtigen. Eigenlijk zie je al dat alle concerten zijn uitverkocht, maar bovenin Google komen toch advertenties voor kaartjes voorbij.

Is dat even mazzel hebben! Maar met gezond verstand weet je ook dat dit geen zuivere koffie is. Doorverkoopsites en malafide handelaren kopen advertentieruimte bij Google om zo hoog mogelijk in de zoekresultaten te komen. Bij de Spice Girls komt website Viagogo naar boven. Waar inderdaad nog kaartjes te koop zijn.

Festivals

Een soort marktplaats dus, waar verkopers zelf hun prijzen kunnen bepalen (Emporium) - Festival nieuws Nederland. Een plek waar slimme handelaren flinke winst kunnen boeken. Zo kosten twee vijfderangs kaartjes in het Wembleystadion die we vinden bij Viagogo maar liefst 343 euro, inclusief alle bijkomende kosten. De originele prijs was omgerekend 146 euro. Niet doen dus.

KaartverkoopTechno

Wat wel handig is, controleer in Google News of er nieuwsberichten zijn waarin te lezen is dat het evenement is uitverkocht. Er zijn meer sites die werken zoals Viagogo. Marktplaats uiteraard, maar ook het beruchte Seatwave. Dat is de doorverkoopsite van Ticketmaster. Ticketmaster is een betrouwbare, officiële verkoper van tickets.

Ticketmaster pakt een commissie van zowel de koper als verkoper, waardoor het doorverkoop geen strobreed in de weg legt. Het bedrijf heeft wel aangegeven binnenkort te stoppen met de site. Er is eigenlijk maar één doorverkoopsite die als eerlijk te boek staat, en dat is Ticketswap. Verkopers mogen maximaal 20 procent meer vragen dan de originele prijs.

Festivals Juli

Festival DuitslandTechno Festival Agenda 2023 Nederland

In de strijd tegen doorverkopers kwam organisator Mojo, bekend van Lowlands, met de website en het label Op die site vind je een hele trits aan sites waar je veilig kaartjes kan kopen. Festival Agenda. De belangrijkste en meest bekende zijn Ticketmaster, Eventim, Nationale Theaterkassa en Ticketpoint. Club muziek. Kaartjes voor voetbalwedstrijden koop je via de site van de club.

De Top 7 Van Leukste (Zomer) Festivals In Nederland 2023Techno

Ook dat zijn veilige sites, zegt Mojo. Maar altijd geldt: voor je een ticket koopt, eerst even Weetwaarjekoopt. Mysteryland. nl checken. Bij doorverkoopsites, zoals rechts in het schema, is de kans aanwezig dat je meer betaalt voor een ticket. Wie niet wil dat een tussenpartij geld verdient aan de doorverkoop, wordt afgeraden er tickets te kopen.

via Marktplaats) koopt, kan opgelicht worden. Op betrouwbare sites is ook het logo van Weetwaarjekoopt. nl te zien. Hoewel dit geen officieel keurmerk is, moet het wel duidelijk maken welke sites betrouwbaar zijn en welke niet - Dauwpop. Er is overigens nog een keurmerk: EUSTA. Dat is een keurmerk dat enkele doorverkoopsites gebruiken.

Aantal Festivals In Nederland Groeit Hard

Zo staat op hun sites vermeld dat hun tickets duurder kunnen zijn dan het origineel. Festival agenda Nederland. Dat is eerlijk van ze, maar als je niet te veel wil betalen, laat je sites met dat keurmerk beter links liggen. Doorverkoopsites zetten bots in om massaal tickets in te slaan bij de officiële verkoper (Hardstyle Dj).

Ook hij waarschuwt met klem voor dat soort sites. "Sommige sites bieden al tickets aan, nog voor de voorverkoop begonnen is. Het kan niet anders dan dat er tickets worden verkocht, die er niet eens zijn (Festivals Brabant)." Koop je (voor te veel geld) een kaartje via een externe aanbieder, dan bestaat er zelfs de kans dat je de toegang wordt ontzegd.

Bij de entree moet je je legitimatie laten zien. Blijk je geen Amber maar Matthias te heten, dan kom je niet binnen. Ook kan het dat je een nepticket ontvangt, waarmee je helemaal niet naar binnen mag. Zeker bij grote sportevenementen komt dit voor. "Maar bij elke show hebben we mensen die we de deur moeten wijzen", geeft Verhorst toe.

Dj Guide
Festival agenda 2023

Festival nieuws 2023

Werken op festivals 2023

Is er iemand anders al met jouw barcode naar binnen, dan sta je alsnog voor een gesloten poortje. Een truc die oplichters op Marktplaats kunnen toepassen. Wanneer er geen kaartjes meer zijn, kun je je daar maar beter bij neerleggen. "Uitverkocht is uitverkocht", besluit Verhorst. "Er passen maar een x aantal mensen in een concertzaal.

Meer van Cd persen

Navigation

Home

Latest Posts

Stretchtent Huren

Published Jun 02, 23
13 min read